Category: N’log

N'log
Kina si moderatore e partneriteteve rajonale ndërkombëtare

Kina si moderatore e partneriteteve rajonale ndërkombëtare

Nga Aleksandër Çipa/ Një kalendar i pasur takimesh, konferencash dhe samitesh rajonale dhe ndërkombëtare përgjatë dy viteve të fundit, nisma dhe bashkë-organizime të Kinës, i kanë dhënë kësaj fuqie ndërkombëtare rolin e një moderatoreje. Këtë…

N'log
<strong>Si ndikon teknologjia sot tek të rinjtë në psikologjinë e tyre?</strong>

Si ndikon teknologjia sot tek të rinjtë në psikologjinë e tyre?

Ndikimi i teknologjisë  sot tek të rinjtë: 1. Rëndon psikologjinë e të rinjve 2. I ka lodhur psikologjikisht 3. I ka bërë pasiv për jetën Pra, mund të themi se: Përdorimi i teknologjisë po ndikon…

N'log
Koncepti i Ri Strategjik i NATO-s 2022!

Koncepti i Ri Strategjik i NATO-s 2022!

Nga Fatjon Malaj/Në strategjinë e re të vitit 2022 të NATO, janë bërë ndryshime domethënëse lidhur me mjedisin e sigurisë dhe misionet kryesore të NATO-s gjithashtu në dokumentin e ri është nënvizuar pozicioni i Rusisë,…

N'log
“Legjenda e Bronx-it”: Cadillac-u i bardhë, Cadillac-u i zi

“Legjenda e Bronx-it”: Cadillac-u i bardhë, Cadillac-u i zi

Nga Orest Çipa/ Ne lagjen time prej kohesh vertitet nje thashethem se fati i nje njeriu eshte i lidhur ngushte me  fatin e nje makine. Thashethem i bukur por bestytni e rendome! Nuk kam për…

N'log
Në pikat kufitare greke ka një shënim për mua…

Në pikat kufitare greke ka një shënim për mua…

Nga Aleksandër Çipa/ Kisha disa vite pa qenë në Greqi. Një vend që e shijoj dhe e dua përmes artit dhe shumë njerëzve. Një vend me histori të madhe domethënëse për botën dhe jetën njerëzore.…

N'log
Rajonet në qasje të re brenda shtypjes gjeopolitike

Rajonet në qasje të re brenda shtypjes gjeopolitike

Nga Aleksandër Çipa/Ballkani është rajon me problematika të mbartura dhe çështje të zvarritura bilaterale dhe jo vetëm. Janë mosmarrëveshje që burojnë prej historisë së shkuar dhe asaj që po ndodh, prej gjakimit një shekullor mes…

N'log
Open me Serbinë apo Bashkimin me Kosovën?

Open me Serbinë apo Bashkimin me Kosovën?

Nga Silvana Begaj/ Anëtarësimi në Bashkimin Europian ishte dhe është një ëndërr për shqiptarët. Një ëndërr që kërkon energji dhe punë reale për tu arritur.Por pse anëtarësimi në BE është kaq i dëshiruar për ne?…

N'log
Piluri, çatia e botës për 3 ditë

Piluri, çatia e botës për 3 ditë

Nga Edi Lesi/ Sot Piluri është gdhirë si gjithë fshatrat e Labërisë, me ato pak frymë që enden e ato romuze që lëshohen në tavolinat e lodhura, teksa të njëjtët burra surbin kafen e hedhin…

N'log
Femra, aksesor i nevojshëm, por i zëvendësueshëm

Femra, aksesor i nevojshëm, por i zëvendësueshëm

Nga Silvana Begaj/ Femra! Aksesor i nevojshëm, por i zëvendësueshëm. Matës i burrërisë së meshkujve të familjes ku jeton. Kukull robotike me programe dhe rregulla të përcaktuara nëse do ta kalojë këtë jetë me nder.…

Kryesore
Pas 64-vjetësh “tradhton” Shqipërinë, për herë të parë jashtë shtetit

Pas 64-vjetësh “tradhton” Shqipërinë, për herë të parë jashtë shtetit

Nga Orest Çipa/ Takimin e kishim lënë në orën tre të pasdites tek Albani ose siç i thotë ndryshe Dritani i të Madhit Frrok Haxhia, tek “Kafe Flora” në Bronx. Si për koiçidence, “randevuja” jonë…