Egli Haxhiraj, pika e referimit të sipërmarrësve italianë në Shqipëri

Avokati i njohur Egli Haxhiraj i cili sot drejton studion më të rëndësishme ligjore, “Fare Impresa”, që operon në të dy shtetet, në Itali dhe në Shqipëri dhe iu vjen në ndihmë sipërmarrësve italianë në Shqipëri ka dhënë një intervistë për median e njohur italiane liberoquotidiano.it, ku rrëfen jetën e tij gjatë studimeve në shtetin fqinj dhe rikthimin e tij në vendin tonë për ndjekur ëndrrën e tij në fushën e drejtësisë.

Avokati Egli Haxhiraj, 35 vjeç, është nga të parët që ka besuar te sipërmarrësit italianë përtej Adriatikut. Haxhiraj i ka cilësuar ata si “nomadë dixhitalë”. Historia e karrierës së avokatit 35 vjeçar është shumë e pasur. Le ta shohim atë hap pas hapi”, shkruan liberoquotidiano.it.

Avokati Egli Haxhiraj, i njohur ndryshe edhe si avokati i VIP-ave, i cili është arsimuar në Itali e tregon kështu rrugëtimin e tij akademik dhe profesional: Kam studiuar në Parma, ku jam diplomuar për Drejtësi. Ajo kohë ka qenë e mbushur me vështirësi dhe shumë studime. Kam punuar shumë për të përfunduar të gjitha studimet e mia në mënyrën më të mirë”.

Egli tregon edhe vështirësitë në tregun e punës në Itali, kur nisja e karrierës do të përkonte me krizën e madhe ekonomike të vitit 2008. Por, rikthimi i tij në Shqipëri rezultoi frytdhënës teksa sot ndihmon dhe këshillon sipërmarrësit italianë në Shqipëri.  

U diplomova pas 5 vjet studimesh teksa në vitin 2008 kishte filluar kriza e madhe ekonomike. Kjo më krijoi edhe vështirësi në tregun e punës. Ishte tejet e vështirë në atë kohë, të isha avokat në Itali. Por ëndrra ime ishte që ta bëja këtë punë. Në ditët e sotme ndihmoj shumë sipërmarrës italianë të investojnë në Shqipëri”, thekson Egli.

Falë Facebook, vjen edhe intuita. Egli Haxhiraj tregon se me rikthimin në Shqipëri u gjend me shumë mundësi për të ndërtuar karrierën e tij.

Pashë shumë miq shqiptarë, avokatë si unë, të cilët kishin filluar karrierën e tyre në fushën e drejtësisë. Nuk mendoja se Shqipëria, e cila kisha lënë për vite me radhë, të më jepte kaq shumë mundësi”, shpjegon ai.

Me pak fjalë, një vend krejtësisht i ndryshëm nga ai që imagjinojmë, apo ashtu siç na e tregojnë ngjarjet e viteve 1990.

 “Pashë një vend tjetër, u ktheva atje (Shqipëri) dhe u punësova brenda 24 orësh. Kostoja e jetesës ishte më e ulët, edhe taksat gjithashtu. Për mua ishte një vend ideal për të filluar karrierën në fushën e drejtësisë. Për një kohë të shkurtër u bëra koordinator i studimit dhe ndihmova kompani nga e gjithë bota për të investuar në Shqipëri”, shprehet avokati i sipërmarrësve italianë, Egli Haxhiraj.

Sidoqoftë, prirja e Eglit është sipërmarrja. Kështu, ëndrra u kurorëzua dhe lindi “Të bësh biznes”: një studim kushtuar italianëve që investojnë në Shqipëri.

Nga një klient gradualisht arritëm te shumë të tjerë. Dhe studioja ime lindi me 361 kompani italiane që kanë investuar në Shqipëri”, përfundon Egli Haxhiraj.

Studioja e avokatit Egli Haxhiraj sot është një pikë referimi për shumë italianë që duan të investojnë në Shqipëri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.